Peperkoek met mousse van stilton en krokantje van hennepzaad

Peperkoek met mousse van stilton en krokantje van hennepzaad

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de peperkoeksneetjes in 3 fijne plakjes met een snijmachine. Leg de plakjes naast elkaar op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Zet in de oven op 80°C en laat gedurende ± 1 uur drogen. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  3. Warm de melk op in een steelpannetje. Los de blauwe kaas op in de warme melk. Giet door een fijne zeef. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en los op in de warme kaasbereiding. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.

  4. Klop de room luchtig op. Meng de room voorzichtig onder het kaasmengsel. Kruid met peper en zout. Laat opstijven in de koelkast.

  5. Breng de suiker en het water aan de kook. Laat koken tot je een karamelkleurige stroop krijgt. Neem van het vuur en voeg de boter toe. Roer de hennepzaadjes eronder. Laat op een matig vuur mooi oplossen.

  6. Giet uit op een siliconenmatje. Leg er een siliconenmatje op. Rol de karamelpasta met een deegrol uit tot een fijne laag. Laat afkoelen.

  7. Snij de krokantjes in de gewenste vorm. We kozen hier voor driehoekjes. Als de karamel te hard is, kan je deze een klein beetje opwarmen in de oven.

  8. Spuit op elk krokantje wat van de stiltonmousse. Bedek met een krokant stukje peperkoek.

  9. Serveer onmiddellijk.