Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ontdooi de erwtjes.

  2. Rasp de zeste van de citroen boven een schaaltje en pers het sap uit in een kop.

  3. Pluk de blaadjes van de munt en snij ze in fijne reepjes.

  4. Saus:
  5. Meng de zure room met de mayonaise, ⅓ van de verse fijngesneden munt, de gedroogde munt, ¼ kl citroenzeste, zout en 1 kl citroensap.

  6. Pureer de doperwten grof en doe in een kom. Voeg de losgeklopte eieren, ricotta, ½ kl zout, de rest van de citroenzeste en wat versgemalen witte peper toe en meng stevig.

  7. Bestrooi met bloem, za’atar en bakpoeder en meng nogmaals.

  8. Verkruimel de feta grof over het beslag en schep de rest van de munt erdoor.

  9. Verhit de frituurolie op een halfhoog vuur en schep quenelles van het beslag in porties in de olie.

  10. Frituur enkele min en draai ze dan om. Bak goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met de zure roomsaus.