Beignets van erwtjes met verse munt en zure room

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ontdooi de erwtjes.
-
Rasp de zeste van de citroen boven een schaaltje en pers het sap uit in een kop.
-
Pluk de blaadjes van de munt en snij ze in fijne reepjes.
-
Saus:
-
Meng de zure room met de mayonaise, ⅓ van de verse fijngesneden munt, de gedroogde munt, ¼ kl citroenzeste, zout en 1 kl citroensap.
-
Pureer de doperwten grof en doe in een kom. Voeg de losgeklopte eieren, ricotta, ½ kl zout, de rest van de citroenzeste en wat versgemalen witte peper toe en meng stevig.
-
Bestrooi met bloem, za’atar en bakpoeder en meng nogmaals.
-
Verkruimel de feta grof over het beslag en schep de rest van de munt erdoor.
-
Verhit de frituurolie op een halfhoog vuur en schep quenelles van het beslag in porties in de olie.
-
Frituur enkele min en draai ze dan om. Bak goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met de zure roomsaus.