Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chorizodip:
  2. Pel de look en pers fijn.

  3. Snipper de chorizo in fijne reepjes. Mix 2/3 van de chorizo fijn met de look, room en mascarpone. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Snij de uiteindes van de courgettes en halveer ze. Snij elk deel in de lengte in 4. Bestrooi rijkelijk met zout en laat uitlekken in een vergiet. Spoel af en dep droog met een propere handdoek.

  5. Rasp de parmezaan fijn. Meng met het paneermeel, de oregano en het look- en paprikapoeder.

  6. Haal de stukken courgette eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en als laatste door het gekruide paneermeel. Leg de courgettesticks op een ovenplaat met bakpapier.

  7. Verwarm de oven op 200°C.

  8. Bak de courgettesticks 25 à 30 min in de voorverwarmde oven.

  9. Serveer met de chorizodip en werk af met de overige chorizo en wat peterselie.