Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de roze peperbollen wat fijner. Meng het zout met de suiker en de roze peperbollen.

  2. Haal de zalm uit de verpakking, spoel de zalm en dep droog. Schik het stuk zalm in een schotel. Verdeel het zout-suikermengsel over de bovenkant van de zalm. Leg hierop enkele schijfjes citroen. Overgiet de zalm met het rode bietensap en zorg dat de zalm onder staat. Dek af en zet gedurende 24 uur in de koelkast.

  3. s Anderendaags

    Haal de zalm uit het sap, dep voorzichtig droog en snij in fijne plakjes.

  4. Rode bietsalade

    Kook de vastkokende aardappelen beetgaar in de pel, laat afkoelen en snij in kleine dobbelsteentjes. Haal de voorgegaarde rode biet uit de verpakking en snij in kleine dobbelsteentjes. Pel ½ rode ui en snipper fijn. Schil de appel en snij ook in kleine blokjes.

  5. Meng alles vlak voor het opdienen, breng op smaak met wat azijn en olijfolie en kruid met peper en zout. Snipper wat bieslook fijn en werk de salade hiermee af.