Bladerdeegsterren met gerookte zalm

Bladerdeegsterren met gerookte zalm

Kookgerei

Bakpapier (1), Bakplaat (1), Uitsteekvormpje (1)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. cd08a74bb548eda227ecf59178e0e56519834f92dd6ab0ede1c9f45c8f91b8c1.jpg eb06aa092e5b0d0802ccdb242f24cfbfd5ae3d3e860610a7bb270422f5180d47.jpg 5087bba32443a16848edf786a8ba203d7f496f2a264964397c74c40808d3f6d3.jpg

    Leg bakpapier op een bakplaat, steek sterren uit het deeg en leg er steeds twee op elkaar op het bakpapier. Strijk ze in met eigeel dat werd losgeklopt met wat water.

  2. 2fc4ff00e2b5ff06c3afc2f265c37c4abe79c23ee3d5a033da8278753d975e9f.jpg 6fefc1beb839b1c2f4ee3cf8e3a58ae1d4502e12c50d4cd76b12b8771d1e39ec.jpg

    Zet 15 min in een voorverwarmde oven op 190°C, laat daarna afkoelen en snij de sterren doormidden.

  3. 3ab0aec421c055fa494ba572afb2846b94ef9f7fffbda1aa7b7a4fffe3dbb9f7.jpg 6bf172c7367bfe0da35bbfed34a9926d645576dd212bea578e3b1de73c45dac0.jpg f9d6316ec437c2f01aad7049391fac83291c8b93952727b0ee7ced3e56dac15f.jpg

    Meng zure room met 1 kl mierikswortel en kruid met peper en zout. Smeer op een sterhelft, drapeer met wat zalm en bedek met de andere sterhelft. Werk af met een takje dille.