Buñuelos de gambas (garnalenbeignets)

Schaaldieren , Eieren , Gluten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel en snipper de look.
-
Beslag:
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipepers en snij het vruchtvlees fijn.
-
Zeef de bloem boven een kom met bicarbonaat. Voeg het ei en daarna het water geleidelijk toe onder voortdurend roeren met een vork tot je een niet al te vloeibaar deeg bekomt. Kruid met peper en zout.
-
Snipper de bladpeterselie en koriander fijn. Roer de limoenzeste, fijngesneden lente-ui, peterselie, koriander en chilipeper door het deeg.
-
Strooi het bakpoeder in limoensap en laat bruisen. Schep daarna door het deeg en laat 15 min rusten.
-
Schep de garnalen door het deeg.
-
Verhit een ruime laag olie in de wok en schep er een paar hoopjes deeg in; zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen. Laat goudbruin kleuren aan alle kanten. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Serveer met kwartjes limoen, koriander en extra plakjes chilipeper.