Gravad lax met dille, avocado en zure room PT25M 4 porties 600 g Spar verse zalm 150 g zout 60 g suiker 40 g bruine kandijsuiker 1 bosje dille 1 citroen 1 avocado 100 g Boni zure room

Gravad lax met dille, avocado en zure room

8105aa6e14680941ee9137390d1b9679cfb77bd48cd4f0bf6c1adee0baa374f6.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng het zout met de 2 soorten suiker.

  2. Haal de zalm uit de verpakking, spoel de zalm en dep droog. Schik het stuk zalm in een schotel. Verdeel het zoutsuikermengsel over de bovenkant van de zalm.

  3. Pluk de dille en hak fijn. Verdeel de gehakte dille over de zalm. Leg bovenop de dille enkele fijne schijfjes citroen. Dek af met plasticfolie, leg er iets van gewicht op en zet minstens 12 u. in de koelkast.

  4. ’s Anderendaags

    Verwijder de schijfjes citroen en snij de zalm in fijne plakjes.

  5. Snij de avocado in 2, verwijder de pit en schil. Snij in plakjes.

  6. Serveer de zalm met de avocado en zure room.