Gravad lax met dille, avocado en zure room

Gravad lax met dille, avocado en zure room

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng het zout met de 2 soorten suiker.

  2. Haal de zalm uit de verpakking, spoel de zalm en dep droog. Schik het stuk zalm in een schotel. Verdeel het zoutsuikermengsel over de bovenkant van de zalm.

  3. Pluk de dille en hak fijn. Verdeel de gehakte dille over de zalm. Leg bovenop de dille enkele fijne schijfjes citroen. Dek af met plasticfolie, leg er iets van gewicht op en zet minstens 12 u. in de koelkast.

  4. ’s Anderendaags

    Verwijder de schijfjes citroen en snij de zalm in fijne plakjes.

  5. Snij de avocado in 2, verwijder de pit en schil. Snij in plakjes.

  6. Serveer de zalm met de avocado en zure room.