Forel met zure room, dille en granaatappel

Forel met zure room, dille en granaatappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Overgiet de forellen met granaatappelsap en laat 30 min marineren.

  2. Pel en pers het teentje look. Meng de look met de room en het koriander-, komijn- en saffraanpoeder. Kruid met pilipili en zeezout.

  3. Laat rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Bestrijk 4 vellen aluminiumfolie met olie.

  6. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de vis met het kruidenmengsel. Stop in de buikholte een plakje boter en wat verse takjes koriander en dille.

  7. Verpak elke forel apart in aluminiumfolie.

  8. Schik de pakketjes op een bakplaat.

  9. Stamp de granaatappelpitjes grof in de vijzel met 1 el citroensap en een snuif zout, tot er wat sap vrijkomt.

  10. Snij de rest van de dille en koriander fijn.

  11. Plaats de vis 20 min in de voorverwarmde oven.

  12. Vouw het pakketje open en werk af met fijngestampte granaatappelpitjes en groene kruiden.

  13. Serveer met partjes citroen.