‘Schelpjes’ met boterroom

‘Schelpjes’ met boterroom

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Madeleines

  Smelt 128 g ongezouten boter en laat wat afkoelen.

 2. Klop 134 g suiker en 2 eieren in de keukenrobot gedurende 5 tot 8 min op de hoogste stand tot het mengsel lichtgeel en glanzend is (= ruban). Zo zullen de madeleines mooi bol bakken.

 3. Giet het vanille-extract erbij en meng kort.

 4. Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en het zout. Voeg de droge ingrediënten langzaam toe aan het ei-suiker-mengsel en spatel erdoor tot alles gemengd is.

 5. Giet de afgekoelde boter erbij en spatel tot alles gemengd is. Meng niet te lang. Dek de kom af met plasticfolie en zet 1 u in de koelkast.

 6. Verwarm de oven voor op 200°C onder- en bovenwarmte. Borstel gesmolten boter in de madeleinevormen. Schep in elke vorm 1,5 el beslag.

 7. Bak de madeleines ± 15 min tot ze bol zijn. Haal ze uit de oven en laat ze een paar min in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een roostertje.

 8. Boterroom

  Druk 125 g malse boterklontjes glad met een spatel.

 9. Klop een ei met de fijne kristalsuiker in een steelpan au bain-marie tot ruban. Voeg het merg van de vanillestok toe. Zet de pan in een kom met koud water en roer tot de ruban afgekoeld is.

 10. Roer de afgekoelde ruban geleidelijk onder de boter. Doe in een spuitzak met spuitmondje.

 11. Snij de bolle kant van de madeleines en spuit de boterroom op 6 stuks in een vlotte beweging. Versier met wat zilveren pareltjes.

 12. Zet de andere madeleines erop en vorm zo schelpen. Serveer.