Romige kip- en pompoenovenschotel met kastanjechampignons PT1H35M 1 person 1 koekoek 1 Boni bio citroen 1 ui 500 g pompoenvruchtvlees 250 g Boni bio kastanjechampignons 250 ml Boni volle room 20 g gedroogde shiitake Boni olijfolie Spar boter

Romige kip- en pompoenovenschotel met kastanjechampignons

8a0111c4cb38fa4d0d937db3deb33bb5f79e6993051fe7a2e2f2ea5a04db004a.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gedroogde paddenstoelen 30 min in 300 ml water.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm op 2 cm. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in kwartjes.

  3. Snij de citroen doormidden.

  4. Snij de kip in 8 stukken, verwijder het vel zoveel mogelijk en wrijf het vlees in met citroen.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Bak de kip goudbruin aan beide kanten in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schik in een ovenschotel.

  7. Fruit de uisnippers in 2 el boter in een ruime pot.

  8. Zeef de shiitake, vang het weekvocht op, dep de shiitake droog en hak fijn. Voeg de gehakte shiitake bij de uien. Voeg de pompoenblokjes en kastanjechampignons toe en roerbak. Overgiet met de room, giet er ± 100 ml weekvocht zonder bezinksel bij en kruid met peper en zout. Laat 10 min sudderen en giet over de kip.

  9. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 à 40 min in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en serveer warm.