Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en spoel ze schoon.
-
Snij in zeer dunne schijfjes met een mandoline.
-
Beleg een met boter ingevette ovenschotel dakpansgewijs met de aardappelschijfjes.
-
Kruid elk laagje met zwarte peper en zout.
-
Warm de oven voor op 160°C.
-
Pel de look en pers fijn met een lookpers.
-
Meng de room onder de melk in een steelpan. Voeg de look, rozemarijn en laurier toe. Verwarm tot aan het kookpunt. Kruid met zwarte peper, nootmuskaat en zout.
-
Zeef de warme roommengeling over de aardappelschijfjes tot ze net onderstaan.
-
Strooi er gruyère over.
-
Plaats 50 min in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min rusten alvorens te serveren.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven