Salade van venkel, boontjes en friseesalade met hazelnoten

Salade van venkel, boontjes en friseesalade met hazelnoten

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de venkel en snij zo dun mogelijk. Je kan dit het makkelijkst met een snijmachine of mandoline doen.

  2. Reinig de boontjes en blancheer ze gedurende 6 tot 8 minuten in gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Trek de boontjes los.

  3. Snij de sla los en spoel in koud water. Zwier goed droog.

  4. Laat de hazelnoten in kokend water kort opkoken. Verwijder de velletjes.

  5. Giet een scheutje olijfolie in een pan en laat heet worden. Rooster de hazelnoten kort in de hete olie.

  6. Meng 4 eetlepels olijfolie met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  7. Schik de slabladeren op grote borden. Leg de venkel in het midden en schik de boontjes erboven. Overgiet het geheel met de dressing.

  8. Werk af met de geroosterde hazelnoten.