Empanadas met varkensgebraad

a9ab5ec9da019e287685ecf3d4e57ce2ebd21d0e5e5bc0caeb0e88fee362ad3d.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de ui en look en snipper fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, snij in stukken en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in blokjes.

  3. Snij het varkensgebraad en de chorizo in kleine stukjes.

  4. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en roerbak de ui, look en paprikastukjes hierin zacht. Kruid met espelettepeper, zout, oregano en paprikapoeder. Voeg chorizo toe en roerbak tot het geheel droog is. Laat afkoelen. Snipper de peterselie fijn tot je 2 el bekomt en meng samen met de stukjes varkensgebraad door het mengsel.

  5. Steek 6 cirkels uit elk vel bladerdeeg. Leg 1 el vulling op de onderste helft van een cirkel en vouw de cirkel dicht. Druk met een vork de randen aan.

  6. Schik de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen.

  7. Bak goudbruin en gaar in 18 à 20 min.