Opgevuld varkensgebraad

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 600 g varkensgebraad
  • 2 wortelen
  • 1 witte preistengel
  • 1 biocitroen
  • 2 dl Boni Selection melk
  • 1 ui
  • handvol verse salieblaadjes
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Reinig de prei en snij de preistengel in de lengte doormidden. Schil de wortelen en snij in de lengte in dikke repen.
2. Blancheer de groenten 5 min in een pan met een bodem water.
3. Snij het varkensgebraad in de lengte open tot een flap. Kruid met peper en zout.
4. Laat de geblancheerde groenten uitlekken en schik mooi tussen het gebraad.
5. Bind het gebraad stevig dicht met keukentouw.
6. Pel de ui, snij grof en leg in een ovenschaal. Leg het gebraad en de salie op de ui.
7. Overgiet het gebraad met de melk en besprenkel met olijfolie.
8. Kruid het gebraad met peper, zout en zeste van citroen.
9. Bak het gebraad gaar in de oven op 180°C in ± 45 à 50 min. Het vlees mag nog lichtroze zijn.
10. Overgiet het vlees tijdens het bakken een paar keer met de melk.
11. Snij in dikke plakken.

< naar recepten