Salade met gezouten granola
Gluten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Granola:
-
Hak de tomaten in stukjes.
-
Verwarm een wok of ruime pan met antiaanbaklaag en roerbak de havermoutvlokken 2 à 3 min. Schep uit de pan en laat afkoelen.
-
Rooster in dezelfde pan de rest van de zaden en specerijen soort per soort en laat afkoelen.
-
Meng de havermout, zaden, pitten en specerijen door elkaar. Bestrooi met paprikapoeder en schep de tomatenstukjes erdoor.
-
Salade:
-
Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Pel en snipper de ui fijn. Pel het teentje look en hak fijn.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Verwijder zaadlijsten en steelaanzet van de paprika en snij in blokjes.
-
Hak de chilipeper fijn. Snipper de bladpeterselie, koriander en muntblaadjes fijn.
-
Pers het sap uit een halve citroen, haal het vruchtvlees met de witte vliesjes uit de andere helft van de citroen en hak fijn.
-
Doe het citroensap samen met de gehakte citroen in een saladekom en voeg olijfolie toe. Kruid met peper en zout en schep de rest van de ingrediënten erdoor.