Salade met gezouten granola

8Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 grote komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • ½ rode chilipeper
  • 2 el bladpeterselie
  • 1 el koriander
  • 1 el muntblaadjes
  • 3 el Boni Selection extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 l Griekse yoghurt
  • 3 el Boni Selection sesamzaad (granola)
  • 3 el Boni Selection zonnebloempitten (granola)
  • 3 el Boni Selection pompoenpitten (granola)
  • 1 kl korianderzaadjes (granola)
  • 1 kl komijnzaadjes (granola)
  • 225 g havermoutvlokken (granola)
  • 1 el paprikapoeder (granola)
  • 5 zongedroogde tomaten (granola)
Recept

Granola:
1. Hak de tomaten in stukjes.
2. Verwarm een wok of ruime pan met antiaanbaklaag en roerbak de havermoutvlokken 2 à 3 min. Schep uit de pan en laat afkoelen.
3. Rooster in dezelfde pan de rest van de zaden en specerijen soort per soort en laat afkoelen.
4. Meng de havermout, zaden, pitten en specerijen door elkaar. Bestrooi met paprikapoeder en schep de tomatenstukjes erdoor.

Salade:
1. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes.
2. Pel en snipper de ui fijn. Pel het teentje look en hak fijn.
3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
4. Verwijder zaadlijsten en steelaanzet van de paprika en snij in blokjes.
5. Hak de chilipeper fijn. Snipper de bladpeterselie, koriander en muntblaadjes fijn.
6. Pers het sap uit een halve citroen, haal het vruchtvlees met de witte vliesjes uit de andere helft van de citroen en hak fijn.
7. Doe het citroensap samen met de gehakte citroen in een saladekom en voeg olijfolie toe. Kruid met peper en zout en schep de rest van de ingrediënten erdoor.

< naar recepten