Homemade granola

2Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 300 g havermoutvlokken
  • 50 g Spar Tasty pijnboompitten
  • 50 g Spar Tasty hazelnoten
  • 70 g Spar Tasty pistachenoten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g Spar Tasty amandelschilfers
  • 4 eetlepels Spar Tasty gemalen kokos
  • 70 g Spar Tasty gedroogde cranberries
  • 10 cl honing
  • 5 cl zonnebloemolie
Recept

1. Schep de havermout, pijnboompitten, hazelnoten, pistachenoten, zonnebloempitten en amandelschilfers door elkaar.
2. Meng de olie met de honing. Schep door de noten en pitten. Meng zorgvuldig. Stort het mengsel op een bakplaat en strijk uit. Plaats in een voorverwarmde oven van 175°C.
3. Laat in 30 minuten goudbruin en krokant bakken. Schep het mengsel regelmatig om, zodat de noten niet aanbranden.
4. Haal de notenmengeling uit de oven. Voeg er de gedroogde vruchten en het kokospoeder aan toe.
5. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.
6. Serveer in een diep bord, met stukjes verse of gedroogde pruimen en een flinke schep platte kaas of Griekse yoghurt.

Tip: het verschil tussen granola en muesli? Terwijl muesli suiker bevat, wordt granola met honing gezoet. Lekker met melk of yoghurt en stukjes seizoensverse pruim.

< naar recepten