Zoete aardappel met kerstomaat, feta en basilicumolie
 
                    
                    
                Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Verwarm de BBQ voor op 200°C. 
- 
                    
                    Leg de zoete aardappelblokjes in een aluminium bakje en besprenkel met olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout. 
- 
                    
                    Zet 15 min in een gesloten BBQ. 
- 
                    
                    Pel de rode ui en snij in halve ringen. Meng met de kerstomaten en besprenkel het geheel met olijfolie. Kruid met cayennepeper, zout en ½ kl suiker. 
- 
                    
                    Voeg de tomaten en rode ui bij de zoete aardappelblokjes en laat nog 5 min bakken op 200°C. 
- 
                    
                    Basilicumolie
- 
                    
                    Mix de basilicum (blaadjes en steeltjes) met 10 el olijfolie en 1 el citroensap fijn in een hakmolen. Kruid met zout en cayennepeper. 
- 
                    
                    Giet de zoete aardappelblokjes met de kerstomaten en rode ui, na gaartijd, in een serveerschaal en besprenkel met de rode wijnazijn. 
- 
                    
                    Verkruimel de feta erover en serveer de basilicumolie erbij. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                