Gevulde aardappel met gepofte look en Parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 4 vastkokende aardappeltjes
- 1 bol look
- 200 ml Boni zure room
- ½ potje verse bladpeterselie
- ½ potje verse bieslook
- sap van citroen
- 30 g Parmezaanse kaas
Recept
- Pak de bol look in met aluminiumfolie.
- Boen de aardappelen schoon, kruid met zout en pak ze in met aluminiumfolie.
- Plaats de look 45 min en de aardappelen 1 u indirect op een barbecue van 200°C met gesloten deksel. De aardappelen zijn gaar als je er met een aardappelmesje vlot kan in prikken.
- Snipper de bieslook en platte peterselie fijn.
- Snij de bovenkant van de bol look en duw de lookpuree uit de tenen.
- Meng de lookpulp, bieslook en platte peterselie met de zure room. Kruid met zwarte peper en zout. Breng op smaak met citroensap.
- Haal de aardappelen uit de folie.
- Snij een inkeping in de aardappelen.
- Vul op met het lookmengsel en werk af met geraspte Parmezaanse kaas.
Delen