Gevulde aardappel met gepofte look en Parmezaanse kaas

4Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 4 vastkokende aardappeltjes
  • 1 bol look
  • 200 ml Boni Selection zure room
  • ½ potje verse bladpeterselie
  • ½ potje verse bieslook
  • sap van citroen
  • 30 g Parmezaanse kaas
Recept
  1. Pak de bol look in met aluminiumfolie.
  2. Boen de aardappelen schoon, kruid met zout en pak ze in met aluminiumfolie.
  3. Plaats de look 45 min en de aardappelen 1 u indirect op een barbecue van 200°C met gesloten deksel. De aardappelen zijn gaar als je er met een aardappelmesje vlot kan in prikken.
  4. Snipper de bieslook en platte peterselie fijn.
  5. Snij de bovenkant van de bol look en duw de lookpuree uit de tenen.
  6. Meng de lookpulp, bieslook en platte peterselie met de zure room. Kruid met zwarte peper en zout. Breng op smaak met citroensap.
  7. Haal de aardappelen uit de folie.
  8. Snij een inkeping in de aardappelen.
  9. Vul op met het lookmengsel en werk af met geraspte Parmezaanse kaas.
< naar recepten