Verrassingsbrood in de vorm van een schildpad

Verrassingsbrood in de vorm van een schildpad

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Los de gist op in de gecondenseerde melk.

 2. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Strooi de suiker op de rand van de bloem. Giet het gistmengsel in het kuiltje. Meng alles.

 3. Wanneer je een homogene massa bekomt, voeg je malse boter en zout toe.

 4. Kneed 10 minuten intensief tot je een soepel en elastisch deeg bekomt. Laat het deeg 15 minuten rusten, afgedekt met een handdoek of plasticfolie.

 5. Sla de lucht uit het deeg. Laat nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen.

 6. Weeg de verschillende stukken van de schildpad af en bol ze op. Weeg voor het lichaam 1 x 800 gr, voor de kop en staart 2 x 50 gr en voor de poten 2 x 100 gr. Laat de deegbollen 10 minuten afgedekt rusten.

 7. Stel de schildpad samen. Rol de stukjes van 100 gr tot lange worstjes van 30 cm. Leg deze diagonaal over elkaar op de bakplaat. Zo bekom je de letter X.

 8. Leg hierop de grootste deegbal.

 9. Voor de kop en staart rol je de 2 resterende deegbollen aan 1 kant tot een stompe punt. Zet die voor- en achteraan het lijf. Stop de punt wat onder het lijf.

 10. Laat de schildpad 30 minuten rijzen onder een handdoek of plasticfolie.

 11. Knip de poten van de schildpad met een schaar in. Maak met een scherp mesje een cirkelvormige insnede van 2 mm dikte op de bovenkant van de schildpad. Dit wordt het deksel dat je na het bakken kan wegsnijden. Geef ze 2 ogen.

 12. Klop het eigeel los met een scheutje melk. Doreer de volledige schildpad met een borsteltje. Bestuif de schildpad met een waterverstuiver alvorens hij de oven ingaat.

 13. Bak de schildpad gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C. Haal uit de oven en laat op een rooster volledig afkoelen.

 14. Snij het deksel los langs de cirkelvormige rand met een getand mes. Haal het kruim uit de schildpad. Snij ook een mond in de kop van de schildpad.

 15. Snij de mini sandwiches open. Beleg ze met de verschillende soorten salades, kaas en andere charcuterie. Versier met blaadjes gemengde sla en stukjes tomaat.

 16. Vul de schildpad en zet op tafel.