Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Los de gist op in de gecondenseerde melk.
-
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Strooi de suiker op de rand van de bloem. Giet het gistmengsel in het kuiltje. Meng alles.
-
Wanneer je een homogene massa bekomt, voeg je malse boter en zout toe.
-
Kneed 10 minuten intensief tot je een soepel en elastisch deeg bekomt. Laat het deeg 15 minuten rusten, afgedekt met een handdoek of plasticfolie.
-
Sla de lucht uit het deeg. Laat nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen.
-
Weeg de verschillende stukken van de schildpad af en bol ze op. Weeg voor het lichaam 1 x 800 gr, voor de kop en staart 2 x 50 gr en voor de poten 2 x 100 gr. Laat de deegbollen 10 minuten afgedekt rusten.
-
Stel de schildpad samen. Rol de stukjes van 100 gr tot lange worstjes van 30 cm. Leg deze diagonaal over elkaar op de bakplaat. Zo bekom je de letter X.
-
Leg hierop de grootste deegbal.
-
Voor de kop en staart rol je de 2 resterende deegbollen aan 1 kant tot een stompe punt. Zet die voor- en achteraan het lijf. Stop de punt wat onder het lijf.
-
Laat de schildpad 30 minuten rijzen onder een handdoek of plasticfolie.
-
Knip de poten van de schildpad met een schaar in. Maak met een scherp mesje een cirkelvormige insnede van 2 mm dikte op de bovenkant van de schildpad. Dit wordt het deksel dat je na het bakken kan wegsnijden. Geef ze 2 ogen.
-
Klop het eigeel los met een scheutje melk. Doreer de volledige schildpad met een borsteltje. Bestuif de schildpad met een waterverstuiver alvorens hij de oven ingaat.
-
Bak de schildpad gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C. Haal uit de oven en laat op een rooster volledig afkoelen.
-
Snij het deksel los langs de cirkelvormige rand met een getand mes. Haal het kruim uit de schildpad. Snij ook een mond in de kop van de schildpad.
-
Snij de mini sandwiches open. Beleg ze met de verschillende soorten salades, kaas en andere charcuterie. Versier met blaadjes gemengde sla en stukjes tomaat.
-
Vul de schildpad en zet op tafel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven