Millefeuille in hartvorm

Millefeuille in hartvorm

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gekaramelliseerd bladerdeeg: snij 2 hartvormen uit het bladerdeeg en bak ze 25 min op 170°C. Strooi er bloemsuiker over en zet opnieuw in de oven op 250°C tot de suiker karamelliseert. Laat afkoelen.

  2. Banketbakkersroom: meng de eigelen, suiker en maïzena. Kook de melk met de vanillezaadjes en -stok, laat afkoelen en voeg toe aan de rest. Verwarm de mengeling en laat nog 1 min al roerend op het vuur nadat de crème begint in te dikken. Haal van het vuur, giet in een kommetje en strijk de bovenkant in met boter zodat er geen velletje op de crème komt. Zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld. Klop los om het mengsel weer lopend te maken en giet in een spuitzak.

  3. Frambozenkonfijt: meng de frambozencoulis met de pectine in een kookpot en breng aan de kook. Zodra het konfijt kookt, giet het in een kommetje en bewaar het in de koelkast.

  4. Bestrooi de randen van beide bladerdeegharten met bloemsuiker. Leg frambozen op de rand van het onderste hart. Doe in het midden de banketbakkersroom en het frambozenkonfijt. Zet het tweede hart erop en werk af met enkele frambozen.