Millefeuille met cheesecakecrème en pompoenvanillemousse

Millefeuille met cheesecakecrème en pompoenvanillemousse

Allergenen

Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Cheesecakecrème: klop 110 ml slagroom, de roomkaas, het merg van 1 vanillestokje, 15 g suiker en het citroensap op lage snelheid tot een stevig beslag in een keukenrobot.

  2. Doe de massa in een spuitzak met gekartelde spuitmond en bewaar in de koelkast tot gebruik.

  3. Pompoen-vanillemousse: verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Snij de pompoen in 2 stukken en verwijder de pitten. Pak elk stuk in met aluminiumfolie en gaar 45 min in de voorverwarmde oven.

  5. Schraap het vruchtvlees na gaartijd uit de schil en mix 100 g van het afgekoelde vruchtvlees met 2 eidooiers, de gecondenseerde melk, het merg van 1 vanillestokje en de speculaaskruiden fijn.

  6. Klop de eiwitten stijf en spatel door het pompoenmengsel. Klop 125 ml slagroom stijf en spatel ook erdoor.

  7. Zet de mousse, in een kom afgedekt met plastic folie, in de koelkast en laat minimum 3 u opstijven.

  8. Gesuikerde amandelen: rooster de amandelschilfers goudbruin al roerend in een pan zonder vetstof.

  9. Verhit de Amaretto met 50 g suiker op een matig vuur tot de suiker begint op te lossen.

  10. Voeg de amandelschilfers toe en blijf roeren tot een droge massa. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  11. Millefeuille: verwarm de oven voor op 180°C.

  12. Smelt 50 g boter op een zacht vuur.

  13. Bestrijk een vel filodeeg met een laagje gesmolten boter. Bestrooi met poedersuiker. Bedek met een tweede vel filodeeg en herhaal het proces. Bedek tot slot met een laatste vel filodeeg en vet in met een laag boter.

  14. Vouw de vellen dubbel en snij in 12 rechthoeken.

  15. Plaats ze op een ovenplaat met bakpapier en bak 10 min goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  16. Afwerking: zet een filodeegkoekje op een bord. Lepel er een laag pompoenvanillemousse over. Bedek met een tweede filodeegkoekje. Spuit er een laag cheesecakecrème op en bedek met een derde koekje.

  17. Versier met poedersuiker, gesuikerde amandelen, rood fruit en een blaadje munt.