Millefeuille van kletskoppen, citroencrème en frambozen

4Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 8 kletskoppen diameter van 10 à 12 cm
  • 2 bakjes frambozen
  • 125 g malse Spar boter
  • 150 g suiker
  • zeste en sap van 2 citroenen
  • 4 Spar eieren
  • bloemsuiker
Recept

1. Citroencrème: smelt de boter, suiker, sap en zeste van de citroenen in een sauteerpan. Breng aan de kook. Neem daarna van het vuur en voeg er al roerend de losgeklopte eieren door. Zet terug op het vuur en laat de crème, al roerend, gedurende ± 4 minuten indikken. Giet de crème in een kom en laat afkoelen in de koelkast. Je kan de citroencrème zeker een dag op voorhand maken.
2. Doe de citroencrème in een spuitzak en spuit een toefje citroencrème in het midden van het bord. Druk hier een kletskop op vast.
3. Spuit toefjes crème over de hele kletskop en zet er een hoeveelheid verse frambozen tussen. Leg er een 2de kletskop op. Versier een deel van de bovenste kletskop met bloemsuiker.

< naar recepten