Millefeuille met frambozen en citroencrème

Millefeuille met frambozen en citroencrème

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bedek een bakplaat met bakpapier of siliconenmatje. Schik de plakjes bladerdeeg erop, maar laat voldoende plaats tussen de plakjes. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C. Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak gedurende ongeveer 45 minuten. Doe de ovendeur zeker niet open! Het bladerdeeg zal mooi en traag rijzen en doorbakken.

  2. Citroencrème: doe de boter, suiker, zeste en het citroensap in een sauspan. Breng al roerend aan de kook. Klop de eieren los en voeg deze toe aan de hete massa. Klop goed door met behulp van een klopper. Zet het vuur op een middelmatige stand en laat de citroencrème indikken. Blijf wel steeds roeren tot je binding zoals een pudding hebt. Neem van het vuur en doe de citroencrème in een koude kom. Laat afkoelen in de ijskast.

  3. Haal de afgebakken bladerdeeggebakjes uit de oven en laat afkoelen. Snij elke bladerdeeg in 2 helften. Doe de citroencrème in een spuitzak. Bestrijk de onderste helft met de afgekoelde citroencrème. Duw de frambozen erin vast.

  4. Spuit nog wat citroencrème op de frambozen om ze te bedekken. Leg de bovenste helft van het bladerdeeg erop en duw voorzichtig. Bestrooi met wat bloemsuiker.