Tartelettes met citroencrème en seizoenfruit
Ingrediënten
- 240 g Boni Selection patisseriebloem
- 30 g Spar amandelpoeder
- 1 eidooier
- 165 g Spar zachte boter
- 170 g suikerklontjes
- 1 snuifje zout
- 1 vanillestok
- 50 ml sap van citroen
- 75 g Spar ei
- 75 g sojaboter
- 300 g vers seizoensfruit naar keuze
Recept
- Taartbodem: meng de boter samen met 100 g fijne suiker, de eidooier, het merg van 1 vanillestok en een snuifje zout.
- Voeg de bloem en amandelpoeder toe en kneed tot het deeg een bal vormt.
- Duw het deeg plat op bakpapier en zet gedurende 30 min in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Boter de taartvormpjes eerst in en bebloem daarna. Rol het deeg uit tot ± 0,5 cm en vul de tartelettevormpjes ermee. Druk goed aan.
- Snij de bovenkanten af door er met een deegrol over te rollen.
- Prik de bodem in en laat 15 min rusten in de koelkast.
- Bak gedurende 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.
- Ontvorm onmiddellijk na de baktijd en laat afkoelen op een taartrooster.
- Citroencrème: breng het citroensap met ei en 70 g suiker al roerend met een klopper aan de kook op een matig vuur. Laat 2 min al roerend doorkoken.
- Haal van het vuur en laat 10 min afkoelen.
- Doe de massa in een smalle maatbeker en mix de boter met een staafmixer erdoor.
- Verdeel de citroencrème over de afgekoelde taartbodems.
- Verdeel het fruit erover.
Delen