Kippenbouillon

10Overige120minPrint
Ingrediƫnten
  • 3 winterwortels
  • 1 soepkip
  • 6 witte selderstengels
  • 3 uien
  • 3 preistengels
  • 1 eetlepel zwarte peperbollen
  • 1 bol look
  • 4 kruidnagels
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 6 takjes tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • enkele takjes oregano
Recept

1. Was de groenten en snij ze grof. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Snij de
2.bol look ongepeld horizontaal door. Plet de peperkorrels met de zijkant
3.van een groot keukenmes. Doe de kip samen met de groenten, uien, look, verse en gedroogde kruiden in een
4. ruime pan. Voeg water toe tot de rand (dat maakt het afschuimen straks makkelijker) Breng aan de kook en schuim de bouillon regelmatig af. Laat op een matig vuur verder sudderen tot de kip
5.volledig gaar is.
6.Haal de kip uit de pan. Bekleed een puntzeef met een neteldoek en giet de bouillon met de groenten
7. erdoor. Duw met een pollepel zoveel mogelijk 8.vocht uit de groenten.
Gooi de groenten en kruiden weg. Hun smaak zit in de bouillon. Breng indien gewenst verder op smaak met peper en zout.

< naar recepten