Kippenbouillon voor koninginnenhapje

4Vlees30minPrint
Ingrediƫnten
  • 3 dikke wortelen
  • 1 hoevekip van 1,5 kg
  • 6 witte selderstengels
  • 3 uien
  • 3 preistengels
  • 1 el zwarte peperbollen
  • 1 bol look
  • 4 kruidnagels
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 6 takjes tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • enkele takjes oregano
Recept

1. Was de groenten en snij ze grof.
2. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Snij de bol look ongepeld horizontaal door. Plet de peperkorrels met de zijkant van een groot keukenmes.
3. Doe de kip samen met de groenten, uien, look, verse en gedroogde kruiden in een ruime pan. Voeg water toe tot aan de rand; dat maakt het afschuimen straks makkelijker.
4. Breng aan de kook en schuim de bouillon regelmatig af.
5. Laat op een matig vuur verder sudderen tot de kip volledig gaar is.
6. Haal de kip uit de pan. Bekleed een puntzeef met een neteldoek en giet de bouillon met de groenten erdoor.
7. Duw met een pollepel zoveel mogelijk vocht uit de groenten.
8. Gooi de groenten en kruiden weg, hun smaak zit in de bouillon.
9. De bouillon smaakt een beetje zout door het natuurlijke zout uit het vlees. Breng indien gewenst verder op smaak met zout.
10. Deze bouillon is een perfecte basis voor de saus en het vlees gebruiken we voor het koninginnenhapje.

< naar recepten