Chimichurri

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 240 ml olijfolie
  • 1 kl rode wijnazijn
  • ½ kl zeezout
  • ½ kl pilipili
  • 1 kl schil van sinaasappel
  • 1 zeste van citroen
  • 2 sjalotten
  • 1 el jalapeñopepers
  • ½ rode picantina
  • 1 teentje look
  • 7 g verse oreganoblaadjes
  • 1 potje verse bladpeterselie
  • 1 potje verse koriander
Recept
  1. Pel de sjalotjes en snipper fijn.
  2. Pel de look en rasp fijn.
  3. Verwijder de zaadjes van de picantina en snij het vruchtvlees fijn.
  4. Snij de peterselieblaadjes en oreganoblaadjes fijn.
  5. Snij de koriander fijn.
  6. Doe alle ingrediënten in het hakmolentje en mix fijn.
< naar recepten