Ribeye met chimichurri PT30M 4 porties 2 teentjes knoflook 5 el witte of rode wijnazijn 25 g bieslook 1 el gedroogde oregano 3 el Boni olijfolie 30 g platte peterselieblaadjes 4 Spar Irish rib eye 1 rode peper (piccantina) 1 ui

Ribeye met chimichurri

0be0be4dbb2dd78e0854b9fba2bc4edc77f1692068a0b6e9c40fcc6e1350f3bf.png

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bestrijk het vlees met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.

  2. Dek het vlees af en laat het op kamertemperatuur komen. Steek ondertussen alvast de BBQ aan.

  3. Chimichurri

    Haal het steeltje van de peper en pureer de peper samen met de olijfolie, peterselieblaadjes, oregano, azijn en look met een staafmixer.

  4. Pel de ui en snipper fijn. Schep samen met de fijngesneden bieslook door de chimichurri. Kruid met peper en zout.

  5. Bak het vlees ± 5 min op een hete BBQ.

  6. Keer het halverwege om.

  7. Leg het vlees op een bord en dek het af met aluminiumfolie. Laat het een paar min rusten.

  8. Serveer het vlees samen met de chimichurri.