Ribeye met chimichurri

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 4 Huts Famous Cuts ribeye
  • 1 rode peper (piccantina)
  • 30 g bladpeterselie
  • 3 el Boni olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 1 el droge oregano
  • 5 el witte of rode wijnazijn
  • 1 ui
  • 25 g bieslook
Recept
  1. Bestrijk het vlees met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
  2. Dek het vlees af en laat het op kamertemperatuur komen. Steek ondertussen alvast de BBQ aan.
  3. Chimichurri: haal het steeltje van de peper en pureer de peper samen met de olijfolie, peterselieblaadjes, oregano, azijn en look met een staafmixer.
  4. Pel de ui en snipper fijn. Schep samen met de fijngesneden bieslook door de chimichurri. Kruid met peper en zout.
  5. Bak het vlees ± 5 min op een hete BBQ.
  6. Keer het halverwege om.
  7. Leg het vlees op een bord en dek het af met aluminiumfolie. Laat het een paar min rusten.
  8. Serveer het vlees samen met de chimichurri.
< naar recepten