Simmental dunne lende met chimichurri

Simmental dunne lende met chimichurri

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat 20 min op kamertemperatuur komen. Wrijf in met olijfolie, peper en zout van de molen.

  2. Reinig de groene asperges, snij het taaie uiteinde af. Kook beetgaar in gezouten water. Giet af en hou ze warm.

  3. Chimichurri: pel de teentjes look en de ui. Hak de look, ui, chilipeper, peterselie en oregano fijn in de blender. Werk af met rode wijnazijn en olijfolie voor een smeuïge textuur. Kruid met peper en zout.

  4. Gril het vlees 5 min aan beide zijden op de grill, volgens de gewenste bakwijze.

  5. Warm de asperges op.

  6. Laat het vlees 5 min rusten. Snij in fijne plakken en serveer de chumichurri en groene asperges erbij.