Hartjesbrood met kruidenboter

1525231dbd16e014686a397559f007f04c1774f86f47ca2a1416e28fb69c3418.jpg

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Brood

    Verwarm het water tot het lauw is. Roer de gist erdoor.

  2. Meng de bloem met de melk en het gistwater. Voeg 10 g zout en 1 el olijfolie toe en kneed tot een glad deeg.

  3. Vet een mengkom in met 1 el olijfolie en leg het deeg erin. Dek af met plasticfolie en laat 1 u rijzen op kamertemperatuur.

  4. Kruidenboter

    Pel de look en pers fijn. Snipper de bladpeterselie en bieslook fijn. Meng de boter met de look en de groene kruiden. Kruid met zwarte peper.

  5. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Bestrijk het papier met van de boter en bestrooi met 40 g Parmezaanse kaas.

  6. Laat de overige boter smelten op een zacht vuur.

  7. Verdeel het brooddeeg in 16 stukjes deeg. Rol elk stuk tot een deegbolletje en schik ze in de vorm van een hartje op de ovenplaat met bakpapier.

  8. Smeer de deegbolletjes in met de helft van de gesmolten boter en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas.

  9. Dek het hartjesbrood af met plasticfolie en laat 45 min rijzen.

  10. Verwarm de oven voor op 180°C.

  11. Bak het brood 30 min in de voorverwarmde oven.

  12. Smeer het gebakken brood in met de overige kruidenboter en serveer.