Escargots in kruidenboter met waterkerscrème

Escargots in kruidenboter met waterkerscrème

Allergenen

Eieren , Weekdieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Waterkerscrème: kook het ei hard gedurende 10 min. Laat afkoelen en pel.

  2. Breng gezouten water aan de kook en blancheer de waterkers en spinazie 1 min. Giet af en leg onmiddellijk in ijswater. Mix ze met het hardgekookt ei en de maïsolie in een hakmolen. Kruid de crème met cayennepeper, zout en enkele druppels limoensap. Hou apart.

  3. Kook de kwarteleieren zacht gedurende 2 min in kokend water. Koel ze af in ijskoud water. Pel en hou apart.

  4. Snij de zongedroogde tomaten fijn. Rooster de geschaafde amandelen, al roerend, mooi bruin op een matig vuur in een droge koekenpan.

  5. Roer de zongedroogde tomaten en ½ van de amandelen onder de zachte kruidenboter. Kruid met zwarte peper.

  6. Laat de escargots uitlekken en verdeel over vuurvaste potjes (± 2 per potje). Verdeel de boter over de 8 potjes.

  7. Warm de oven voor op 200°C en plaats 7 min in de voorverwarmde oven.

  8. Warm de waterkerscrème even op in de microgolfoven en lepel de crème over de escargots. Werk af met een kwarteleitje, de overige geroosterde amandelschilfers en een takje waterkers.

  9. Serveer met stokbrood.