Pastinaakfrietjes met avocadomayonaise

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg pastinaak
  • Boni olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • 2 el Boni mayonaise
  • 1 limoen
  • 1 el Spar fijngesneden bieslook
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de pastinaken en droog ze goed af. Snij ze in frieten, bestrijk met olijfolie en schik in een ovenschaal. Zorg ervoor dat ze voldoende uit elkaar liggen. Kruid met peper en zout.
  3. Zet in de voorverwarmde oven en bak goudbruin in 30 min.
  4. Snij de avocado in kleine blokjes en plet daarna met een vork. Klop de mayonaise er met een garde door tot een gladde dressing.
  5. Schep de bieslook erdoor en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  6. Serveer de frietjes warm met de avocadomayonaise.
< naar recepten