Zuurdesemstarter

Overige120minPrint
Ingrediënten
  • 525 g meel (bij voorkeur biologisch)
  • 525 g water (op kamertemperatuur)
Recept
  1. Meng 150 g water met 150 g meel in een glazen pot. Roer goed door elkaar tot een homogeen
    papje. Dek af met een keukenhanddoek. Het is belangrijk dat er lucht bij kan en dat er gassen kunnen ontsnappen. Laat 24 u staan bij normale kamertemperatuur.
  2. Gooi ½ weg en roer er 75 g water door. Zodra er een waterige massa ontstaat, voeg je 75 g meel toe. Roer weer goed door, bedek en laat weer 24 u staan.
  3. Herhaal elke dag stap 2. Na een paar dagen zullen er belletjes verschijnen. Na dag 3 of 4 zal de massa in volume gaan verdubbelen.
    Als de starter veel bubbeltjes toont en goed in volume toeneemt, is het klaar. Hou er rekening dat een starter eerst zal toenemen en daarna weer inzakt. Plaats eventueel een streepje of elastiek op het potje om dat bij te houden.
< naar recepten