Brochettes van de chef met krieltjes en opgevulde tomaat

8Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 8 brochettes van de chef
  • 12 tomaten
  • 3 schaaltjes Spar krielaardappeltjes
  • ½ zak Boni Selection diepvrieserwtjes
  • ½ ui
  • 1 rol kruidenboter
  • 1 rol lookboter
  • Spar boter
Recept
  1. Snij het hoedje van de tomaten en haal het vruchtvlees en de pitjes er wat uit. Zet de tomaten in een ovenschotel.
  2. Vul de tomaten met de erwtjes.
  3. Pel de ui en snij in fijne stukjes. Verdeel over de erwtjes. Kruid met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Meng de malse kruidenboter met de malse lookboter en doe in een spuitzak.
  6. Spuit op elke tomaat een toefje gemengde boter.
  7. Zet de hoedjes op de tomaten en zet in de voorverwarmde oven gedurende 25 min.
  8. Smelt een klont boter in de pan en bak de krieltjes aan alle kanten mooi bruin.
  9. Schroei de brochettes aan beide zijden aan op de barbecue. Zet het deksel op de barbecue en laat verder grillen tot het vlees gaar is.
  10. Schik de tomaat met erwtjes, het vlees en de gebakken aardappeltjes op het bord.
< naar recepten