Pommes aligot op zuurdesembrood met ham PT1H 4 porties 1 blad laurier 200 g Appenzeller zonder korst 150 ml Boni volle room 4 sneetjes zuurdesembrood 400 g Spar zachtkokende aardappelen 75 g coppa 1 takje tijm 2 teentjes knoflook 75 g Spar ongezouten boter vers bieslook Boni olijfolie

Pommes aligot op zuurdesembrood met ham

a40340fb7c682caab3cc7d261756785591ca54ca670e8f5afefe043c4f59a881.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de korst van de kaas en rasp fijn. Snij de boter in blokjes.

  2. Schil de aardappelen en snij wat kleiner. Pel de look.

  3. Breng de aardappelen aan de kook in ruim water met de looktenen, het takje tijm, het laurierblad en 1 kl zout.

  4. Laat 20 min koken en giet af. Verwijder de tijm, het laurierblad en de tenen look. Laat de aardappelen drogen op het vuur tot al het vocht verdwenen is.

  5. Maak met een passe-vite puree van de aardappelen of duw met de bolle kant van een pollepel door een vergiet.

  6. Warm de room op een zacht vuur op.

  7. Zet de puree op een matig vuur en roer de boter erdoor tot het volledig gesmolten is.

  8. Roer de warme room onder de puree.

  9. Meng de kaas per handvol onder de puree tot deze volledig weggesmolten is en de puree mooi smeuïg en draderig wordt. Kruid met zout.

  10. Warm de oven voor op 200°C.

  11. Smeer de sneden zuurdesembrood aan beide kanten in met olijfolie.

  12. Laat krokant bakken in de voorverwarmde oven.

  13. Beleg met pommes aligot. Kruid met zwarte peper.

  14. Haal uit de oven en werk af met chiffonade van coppa en gesnipperde bieslook.