Gelei van appel en granaatappel

Gelei van appel en granaatappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de appelen, verwijder enkel het steeltje en snij de rest in stukken. Doe in een ruime kookpot en overgiet met het water en de grenadine. Rasp er zeste van de citroenen over. Pers het sap uit de citroenen en voeg toe.

  2. Breng 15 min onder deksel aan de kook. Laat dan nog 15 min onafgedekt koken. Voeg het granaatappelsap (± 250 ml) toe en laat 3 min meekoken.

  3. Leg een neteldoek in een vergiet, zet op een pot en giet het mengsel erin. Laat enkele uren uitlekken. Wring het sap eruit en meet af.

  4. Voeg 60 g geleisuiker toe per 100 ml sap en breng aan de kook.

  5. Laat 3 min doorkoken en schuim af.

  6. Reinig de potten en deksels met kokend water en zet omgekeerd op een schone doek.

  7. Draai de potten om en zet ze op de vochtige doek. Vul ze tot de rand, schroef het deksel erop en draai ze om. Laat afkoelen en draai ze dan pas terug om.

  8. Bewaar op een donkere, koele plaats.