Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien en snij ze middendoor. Snij ze daarna in fijne ringen.
-
Doe de jeneverbessen samen met de pilipili, rozemarijn, tijm, peper en zout in de vijzel en stamp tot poeder. Meng de bruine suiker eronder.
-
Verwarm de olijfolie. Bak de uiringen hierin even aan, op een middelmatig vuur. Voeg het kruidenmengsel toe en roerbak 10 minuten. Overgiet met de balsamicoazijn en druppel de honing erover.
-
Verlaag het vuur. Laat de uienjam 30 minuten sudderen.
-
Schep de rode uienjam in zuivere bokalen. Bewaar ze in de koelkast tot gebruik.
-
Serveer de uienjam samen met een plak wildpaté, groene salade en versgebakken brood.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven