Gegrilde, pittige maïskolven met fetakruidensaus

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 4 maïskolven
  • 50 g Spar gezouten boter
  • 100 g fetakaas
  • 90 ml Boni zure room
  • 15 ml Boni Selection mayonaise
  • ½ kl pilipili
  • 6 jalapeñoplakjes
  • 1 potje verse koriander
  • 1 limoen
  • 1 el Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Leg elke maïskolf op een vel aluminiumfolie. Verdeel de gezouten boter erover en pak ze in.
  2. Bak ze 30 min indirect (niet rechtstreeks boven de kolen) op een warme barbecue (200°C) en draai ze elke 5 min een kwartslag.
  3. Mix de mayonaise met de zure room, pilipili, olijfolie en feta tot een gladde saus.
  4. Snipper ½ van het potje koriander fijn en roer door de fetasaus. Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
  5. Verwijder na baktijd de folie van de maïskolven.
  6. Gril de maïskolven nog even direct boven de kolen goudbruin aan alle zijden.
  7. Schep de fetasaus op het bord, leg de maïskolven erbij en werk af met jalapeños en de overige koriander. Serveer met een partje limoen.
< naar recepten