Zonnebloempittenbrood

Zonnebloempittenbrood

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verkruimel de gist in het lauwe water en roer los.

  2. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet daarin de opgeloste gist. Strooi het zout aan de kant en voeg ook de margarine en de magere yoghurt toe. Meng tot een egaal deeg.

  3. Kneed het deeg gedurende ± 10 minuten verder op de tafel tot je een stevig deeg bekomt en het niet meer kleeft. Voeg de zonnebloempitten toe en meng kort.

  4. Laat het deeg gedurende 20 tot 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

  5. Plooi het deeg 2 keer dubbel en verdeel in 2 porties. Bol het deeg op.

  6. Laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen.

  7. Leg het deeg in de beboterde en bebloemde bakvormen en laat nog eens 1 uur en 10 minuten rijzen. Snij de bovenkant van het deeg in met een scherp mesje en bestuif met wat bloem.

  8. Bak in een voorverwarmde oven van 220°C, dalend naar 200°C gedurende 30 tot 35 minuten.

  9. Haal uit de bakvormen en klop aan de onderkant op het brood. Als het hol klinkt is het brood uitgebakken. Laat afkoelen op een rooster.