Cheesy cornbread

Cheesy cornbread

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.

  2. Pel de uien en snij ze fijn.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van 2 groene picantina’s en snij het vruchtvlees fijn. Snij de derde picantina in flinterdunne plakjes.

  4. Rasp de cheddar.

  5. Smelt de boter in een pan en laat de uien 15 à 20 min op een zacht vuur stoven.

  6. Snij de maïskorrels van de kolven en voeg ze toe. Laat nog 5 min bakken. Zet opzij en laat afkoelen.

  7. Klop de eieren los in een kom en meng het bakpoeder, de bloem, de polenta en de melk erdoor.

  8. Klop tot een homogene massa. Schep ¾ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Meng de picantinasnippers en het uimengsel erdoor.

  9. Borstel de springvorm in met olijfolie en bedek de bodem met bakpapier.

  10. Stort het deeg erin en strijk de bovenkant glad.

  11. Plaats 30 min in de voorverwarmde oven op de middelste richel.

  12. Haal het brood eruit en bestrooi met de plakjes chilipeper en de rest van de kaas. Plaats nog 10 min terug in de oven.

  13. Haal uit de oven. Laat 15 min rusten en serveer met plakjes jalapeño.