Cheesy lasagne met paddenstoelen

8Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 800 g gemengde verse paddenstoelen (kastanje- en grotchampignons, oesterzwammen ...)
  • enkele takjes verse dragon
  • enkele takjes verse tijm
  • handvol bladpeterselie
  • 375 g ricotta
  • 150 g feta
  • 170 g gruyère
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 Spar ei
  • 250 g verse lasagnevellen
  • Spar boter
  • 35 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 sjalotje
  • 60 g bloem
  • 60 g Spar boter
  • 5 dl Boni Selection volle melk
Recept

1. Overgiet de gedroogde paddenstoelen met 4 dl lauw water en laat 10 min weken. Haal de paddenstoelen uit het water en knijp het vocht eruit. Giet het weekvocht door een zeef en bewaar voor de saus.
2. Pel en snipper het sjalotje fijn. Rits de tijmnaaldjes los en snij de dragonblaadjes en peterselie fijn.
3. Hak het eekhoorntjesbrood grof, borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes.
4. Smelt 50 g boter in een ruime pan of wok. Stoof de verse paddenstoelen op een hoog vuur tot ze hun vocht lossen. Schep het eekhoorntjesbrood en de verse kruiden erdoor en breng op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper en zeezout.
5. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
6. Basissaus: smelt de boter in een sauspan en voeg de sjalotsnippers toe. Laat even smoren en roer de bloem erdoor tot een pasta.
7. Blijf roeren zonder de pasta te laten kleuren. Voeg beetje bij beetje het weekvocht en de melk toe. Laat zachtjes pruttelen, onder voortdurend roeren, tot een gladde gebonden saus. Haal van het vuur en kruid met zout en peper.
8. Klop het ei los en schep de ricotta erdoor. Voeg 3 el van de basissaus toe en verbrokkel de feta erover. Roer door elkaar. Laat de gruyère smelten in de rest van de basissaus.
9. Giet van de gruyèrebasissaus in de ovenschaal en bedek met een laag lasagnevellen.
10. Verdeel ¼ van het ricottamengsel erover en strooi daarop ¼ van de paddenstoelen en geraspte mozzarella.
11. Maak nog 3 lagen en eindig met gruyèrebasissaus. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
12. Plaats de schaal in de oven op het middelste rooster en bak in 40 à 50 min goudbruin en gaar.

< naar recepten