Raclettepizza met spek en rode ui

Raclettepizza met spek en rode ui

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pizzadeeg

    Roer de verse gist door 50 ml lauw water tot die opgelost is.

  2. Meng de bloem met de olijfolie, het witbier en het gistwater.

  3. Voeg het zout toe en kneed tot een gladde bol.

  4. Laat 1 u afgedekt onder een vochtige handdoek rijzen op een warme plaats.

  5. Beleg

    Meng de verse kaas met de zure room.

  6. Snipper de bladpeterselie en bieslook fijn en roer door de kaasmengeling.

  7. Snij het ontbijtspek in fijne reepjes.

  8. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Hou de ring bij elkaar.

  9. Snij de raclettekaas in reepjes.

  10. Afwerken

    Verdeel het pizzadeeg in 10 bolletjes van 40 g. Leg op een ingevette schotel en laat nog 15 min rijzen onder een vochtige handdoek.

  11. Kneed elk deegbolletje wat platter en pas in een ingevet pannetje.

  12. Verdeel wat roomkaasmengeling erop. Garneer met rode ui en spek. Leg enkele reepjes raclettekaas erop.

  13. Laat 12 min garen. Werk af met tijmtakjes.