Lauwe zuiderse venkel- & aardappelsalade

10Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediƫnten
  • 1 kg vastkokende Spar aardappelen
  • 6 kleine venkelknollen
  • 150 g zongedroogde kerstomaatjes op olie
  • 25 zwarte olijven zonder pit
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • Spar olijfolie
Recept

1. Kook de aardappelen in de schil net niet helemaal gaar. Giet ze af, laat uitdampen en iets afkoelen.
2. Pel de aardappelen en snij ze in plakjes.
3. Snij de stelen van de venkel en hou het venkelgroen bij. Snij de knollen in fijne plakjes.
4. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de venkelplakken en een scheutje water toe. Bak tot de venkel iets zachter is en het water verdampt. Roer de tomaatjes, olijven en balsamicoazijn erdoor, schep de aardappelplakjes eronder en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
5. Garneer met venkelgroen en serveer lauwwarm.

< naar recepten