Pompoenboter PT1H5M 1 person 1 kg vruchtvlees van kastanjepompoen 1 mespunt speculaaskruiden 200 ml Boni appelsap 1 limoen 1 kaneelstok 150 g bruine kandijsuiker 40 el esdoornsiroop Boni olijfolie
Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg 1 kg van het vruchtvlees op een ovenplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie.

  3. Zet 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.

  4. Mix de gegaarde pompoenblokjes tot puree met de speculaaskruiden.

  5. Breng de puree aan de kook en laat op een zacht vuur 5 min al roerend sudderen met het appelsap, sap van ½ limoen en de kaneelstok.

  6. Voeg de suiker, esdoornsiroop en een snuifje zout toe en laat nog 30 min verder sudderen tot een dikke en vaste structuur. Roer regelmatig!

  7. Laat de pompoenboter afkoelen in een confituurpot en serveer.