Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de olijfolie met het citroensap, de suiker, de peper, het zout en de fijngehakte dille.
-
Snij de zalm met een goed mes in fijne plakjes.
-
Strijk elk plakje zalm aan weerszijden in met het mengsel. Laat gedurende 1 uur marineren.
-
Verwijder de overtollige marinade. Schik de zalmplakjes op de borden. Versier met takjes fijngehakte dille en roze peperbolletjes.
-
Was de aardappel. Spoel de kruiden en hak fijn. Voeg het grof zeezout bij de bloem en eiwitten. Meng goed en voeg indien nodig een beetje water toe. Meng de groene kruiden eronder.
-
Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met de aardappelen en een dikke laag zoutmengsel. Laat gedurende 35 à 45 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C. Stort de zoutblok op een handdoek. Breek de zoutkorst open om de gare en geparfumeerde aardappelen eruit te halen. Veeg het zout er zorgvuldig af.
-
Laat de aardappelen een beetje afkoelen en snij ze in Serveer met de gemarineerde zalm.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven