Marmelade van roze pompelmoes met kaneel en vanille PT1H 4 porties 2 roze pompelmoezen 1 stok kaneel 1 stokje vanille 1 bio citroen 1 kg suiker

Marmelade van roze pompelmoes met kaneel en vanille

d9f7f3886484478f877157efbade4029d305945e03d096f590ce95d79fd3ad8c.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de pompelmoezen en citroen goed.

  2. bb2ae36b8d51cb658a25cfb1050c1fc400e600342e17a5e2d99cfbfaf6c7ff8b.jpg

    Trek met behulp van een dunschiller de schil van de pompelmoezen.

  3. bc2cf544f08bae383caf3940cd4c982ed8116f9a083239fe7036fe2cc72c69e1.jpg

    Snij deze schil zo fijn mogelijk en hou apart.

  4. 4cc5e3d1b678a15ceab5af81bd3434a16adc0bffe6966c8a77c0b884363d2d79.jpg

    Verwijder al het wit van rond de pompelmoezen en snij de pompelmoezen in stukken.

  5. d28812bd8045cd43af917128b64eff6c7401c5113bddf7c367d006020b87fc43.jpg

    Snij de citroen in dikke schijven en voeg toe aan de pompelmoes.

  6. Snij de vanillestok in 2 en haal het merg eruit. Voeg samen met de stok en de kaneelstok toe aan de pompelmoes.

  7. 0f0a99db35af7e1fd4dc32c71b5229041a110cac6c61a0e933cc8374ee44d4f7.jpg

    Giet de suiker erbij en laat ± 20 min zachtjes koken.

  8. Voeg na 20 min de fijngesneden schil toe en laat nog ± 15 min meekoken.

  9. Haal de citroenschijven, vanille- en kaneelstok uit de marmelade.

  10. Proef en voeg nog wat extra citroensap toe voor een frissere toets.

  11. c477849d6295b57b81d14bc719617156ea92a5ebc1172b4bdf4bac7eb082de96.jpg

    Giet warm in glazen bokaaltjes en sluit direct.

  12. 5a5f6587d8287f8fd48426a1b2064c3e97266b0fc1747f9929b205738a87a0b0.jpg

    Laat enkele dagen trekken alvorens te gebruiken.