Burrata met chilicrunch en roze pompelmoes PT30M 4 porties 1 burrata (Italiaanse verse kaas) 2 roze pompelmoezen 250 ml zonnebloemolie 1 kaneelstokje 1 steranijs 2 kardemompeulen 1 sjalot 4 teentjes knoflook 3 cm gember 40 g chiliflakes 1 koffielepel zeezout 1 el gemalen zwarte peper 1 el sesamzaadjes 25 g gezouten pinda 15 ml Boni sojasaus

Burrata met chilicrunch en roze pompelmoes

14875d2d60d69090c2e672ddc950447e0dbbd85c485ba6599a4ae7d0b4c228c3.jpg

Allergenen

Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chilicrunch

    Verwarm de olie samen met de kaneelstok, steranijs en kardemompeulen tot 180°C.

  2. Pel de sjalot en snipper fijn. Pel de look en pers fijn.

  3. Schil de gember en rasp fijn. Meng met de chilivlokken, zwarte peper, zout, sesamzaadjes en fijngehakte pinda’s.

  4. Schep de kaneelstokjes, steranijs en kardemompeulen uit de olie en frituur de sjalot totdat deze net niet verkleurt. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur de looksnippers en zet het vuur uit.

  5. Schep nu de rest van de ingrediënten door de olie.

  6. Voeg de sojasaus toe als de olie niet meer borrelt, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

  7. Snij de pompelmoes à vif en schik op een schotel. Plaats de burrata er bovenop en overgiet met de chilicrunch (= alles van de voorgaande stappen).

  8. Bewaar de rest van de chilicrunch in een afgesloten bokaal in de koelkast.