Gepekelde citroen

Kookgerei

Weckpot (1)

Kooktips

Wil je geen maand wachten? Snij de citroen dan voor het pekelen in kleinere stukjes.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Steriliseer de weckpot in de vaatwasmachine en dompel onder in kokend water.

  2. Ingrediënten: 5.0 bio citroenen

    Was de citroenen grondig met warm water.

  3. Ingrediënten: 60.0 g grof zout

    Kerf de citroenen in met een scherp mes. Druk grof zout in de inkepingen.

  4. Druk de volledige citroenen in de op voorhand gesteriliseerde weckpot.

  5. Ingrediënten: 6.0 takjes tijm

    Strooi de rest van het zout in de weckpot en voeg de gewassen takjes tijm toe.

  6. Ingrediënten: 5.0 dl water

    Kook het water en het citroensap samen op en giet al kokend op de citroenen.

  7. Sluit de weckpot. Laat minstens 1 maand pekelen alvorens te gebruiken.

  8. Belangrijk

    Gebruik daarna enkel de schil van de citroen. Het vruchtvlees zal te veel zout opgenomen hebben.