Gepekelde citroen
Kookgerei
Weckpot (1)
Kooktips
Wil je geen maand wachten? Snij de citroen dan voor het pekelen in kleinere stukjes.
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Steriliseer de weckpot in de vaatwasmachine en dompel onder in kokend water.
-
Was de citroenen grondig met warm water.
-
Kerf de citroenen in met een scherp mes. Druk grof zout in de inkepingen.
-
Druk de volledige citroenen in de op voorhand gesteriliseerde weckpot.
-
Strooi de rest van het zout in de weckpot en voeg de gewassen takjes tijm toe.
-
Kook het water en het citroensap samen op en giet al kokend op de citroenen.
-
Sluit de weckpot. Laat minstens 1 maand pekelen alvorens te gebruiken.
-
Belangrijk
Gebruik daarna enkel de schil van de citroen. Het vruchtvlees zal te veel zout opgenomen hebben.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven