Gepekelde citroen
Kookgerei
Weckpot (1)
Kooktips
Wil je geen maand wachten? Snij de citroen dan voor het pekelen in kleinere stukjes.
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Steriliseer de weckpot in de vaatwasmachine en dompel onder in kokend water.
-
Ingrediënten: 5.0 bio citroenen
Was de citroenen grondig met warm water.
-
Ingrediënten: 60.0 g grof zout
Kerf de citroenen in met een scherp mes. Druk grof zout in de inkepingen.
-
Druk de volledige citroenen in de op voorhand gesteriliseerde weckpot.
-
Strooi de rest van het zout in de weckpot en voeg de gewassen takjes tijm toe.
-
Kook het water en het citroensap samen op en giet al kokend op de citroenen.
-
Sluit de weckpot. Laat minstens 1 maand pekelen alvorens te gebruiken.
-
Belangrijk
Gebruik daarna enkel de schil van de citroen. Het vruchtvlees zal te veel zout opgenomen hebben.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven