Broodstreng met noten, dadels en vijgen

8Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 550 g Boni Selection bloem
  • 10 g gedroogde gist
  • 50 g Spar Tasty hazelnoten
  • 8 Spar Tasty medjouldadels
  • 8 Spar Tasty gedroogde vijgen
  • 4 eetlepels Boni Selection Griekse olijfolie
Recept

1. Kneed de bloem, gist, olijfolie, een snuifje zout en 3 dl lauw water tot een soepel deeg in de keukenrobot.
2. Hak de noten. Snij de dadels en de vijgen in kleine stukjes. Kneed ze door het deeg. Vorm het deeg tot een bol en laat afgedekt 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
3. Duw de lucht uit het deeg en trek in 2 stukken. Vorm er 2 rollen van en draai elke rol een paar slagen tot een gelijkmatige streng. Leg de strengen op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een propere handdoek en laat nog 1 uur rijzen.
4. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de broodstrengen goudbruin en gaar in 20 minuten.

< naar recepten