Zopf (Zwitsers vlechtbrood)

Zopf (Zwitsers vlechtbrood)

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Natuur:

    zet alle ingrediënten in de keukenrobot en laat kneden tot een soepel deeg. Kneed nog ± 5 min met de hand, rol het deeg strak op en laat 40 min rusten.

  2. Cacao:

    herhaal stap 1 met de ingrediënten voor de cacaoversie.

  3. Verdeel de deegrollen in 4 gelijke stukken. Rol van alle stukken lange worsten.

  4. Neem 2 rollen natuur en 2 rollen cacao samen. Vlecht ze en druk de uiteinden naar onder. Laat de gevlochten broden 20 min rijzen.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Afwerking:

    klop het eigeel los met de melk. Besmeer de broden hiermee.

  7. Bak de broden 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.

  8. Haal de broden uit de oven en laat rusten op een rooster.